Inici Sobre nosaltres

Sobre nosaltres

Som tres llicenciats en història als quals ens apassiona la divulgació històrica i les TIC. Si us voleu afegir a l’equip, teniu la porta oberta. A continuació teniu un extracte de qui som i sobre què escrivim normalment:

Cèsar Sànchez (Terrassa, 1972- tot i que visc a Sabadell): Sóc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, especialització en antropologia. Treballo de Tècnic d’orientació laboral, àmbit en què m’he especialitzat com a tècnic de formació. En l’àmbit de la difusió històrica sóc impulsor i webmaster dels webs historiesdeuropa.cat i elprincipat.cat. Com a arqueòleg, he participat de diversos projectes d’excavacions i recerca històrica amb Dracma Arqueologia SCCL. He publicat articles a diversos mitjans com AbOrigine, La Fosbury o l’Europeu.cat, el Principat o l’IFPH-FIHP. Sóc soci de l’ANC, i he estat membre de l’Executiva Nacional de Plataforma per la Llengua. Sóc una persona inquieta pel que fa a l’associacionisme i l’activisme cultural. Actualment presideixo l’Associació Històries d’Europa dedicada a la divulgació històrica. Soc autor del llibre Història de Catalunya (2021) i coautor dels llibres Històries de l’Esport (2018) i Mentides de la Història (2019), publicats tots tres per l’editorial Omniabooks. També ha participat com a coautor del llibre Pseudohistòria contra Catalunya (Ed. Eumo, 2020).

Eugeni Junyent (Sabadell, 1970): Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Arqueòleg i delineant, veig en la fotografia un camp de gran interès patrimonial, i també estètic. Col·laborador a la secció d’arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, i responsable de l’àrea tècnica de l’empresa Dracma Arqueologia SCCL entre els anys 2004 i 2009. He dirigit intervencions arqueològiques i col·laborat en estudis planimètrics i fotogràfics tant de jaciments arqueològics com d’elements patrimonials, així com d’edició gràfica de material de difusió, reportatges fotogràfics, creació i maquetació de presentacions interactives i restitucions tridimensionals de jaciments arqueològics. Coautor d’El vapor Buxeda Nou (Sabadell). Vapor i vaporistes (Quaderns d’Arqueologia del Museu d’Història de Sabadell) i La força del vapor a l’Eixampla de Sabadell. Empreses i entorn. Aquest darrer, en format electrònic. També ha publicat a Arraona, la revista del Museu d’Història de Sabadell, i ha participat en la catalogació del patrimoni industrial de Sabadell.

Jordi Bonvehí (Manresa, 1984): Sóc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Màster en curs sobre professorat en l’especialitat d’Història i Geografia. Professor de Secundària. Documentalista a l’editorial Efadós i arxiver temporal al Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Manresa i Berga. Guia oficial a Manresa Turisme. Creador del bloc d’història local Històries Manresanes, premi al millor bloc cultural als Premis Bloc Catalunya 2011. Vocal de la junta del Centre d’Estudis del Bages. Membre fundador del portal de vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana HistoTube. Col·laborador de l’Associació Memòria i Història de Manresa. Coautor del llibre L’Espai Ateneu. Història de la Societat Ateneu i la Biblioteca Salvador Vives Casajuana (2015) i de L’Abans de Manresa. Recull gràfic 1960-1990 (2020). Des del novembre del 2015 fins a l’octubre del 2016 coordinador del projecte d’investigació Els viatgers a Manresa del Centre d’Estudis del Bages i present als Premis Recercat de Cultura 2017 de l’Institut Ramon Muntaner. També vaig col·laborar al projecte del Centre d’Estudis del Bages Apugem la Persiana (2018-2020), amb l’objectiu de recuperar de la història oral dels antics comerços tancats de la ciutat de Manresa.

Vaig estudiar Filologia Eslava a la Universitat de Barcelona i Història a la Universitat de Girona, així com Llengua Russa a les Universitats de Sant Petersburg i Moscou. Gran apassionat de la Cultura i Història russes, he fet de traductor i intèrpret en diverses ocasions. Actualment, em dedico al món del Turisme.

Articles de l’Oriol

Sóc un jove de Barcelona interessat per la cultura. Vaig estudiar Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona, el Màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona, i posteriorment el curs tècnic superior en Community Manager & Social Media a l’Institut Internacional del Màrqueting de Barcelona. Sóc una persona inquieta amb mil idees convivint dins el meu cap. Autor del blog Culturalment, que va néixer a finals del 2014 amb la voluntat d’apropar la Història i la Cultura a tothom i col·laborador d’Històries d’Europa des del 2015. Crec que aquesta és la clau per entendre la complexitat del món en el qual ens ha tocat viure.

Articles de Victor Vila

Em vaig graduar en Història per la Universitat de Barcelona l’any 2013 amb una tesi sobre les teories entorn de la funció dels nurags i he realitzat diverses excavacions arqueològiques, entre les quals Mont’e Prama i Sant Jaume – Mas d’en Serrà. M’he interessat en l’estudi de les relacions entre Catalunya i Sardenya des de l’edat mitjana fins avui, les civilitzacions al marge del classicisme i les nacions oblidades. L’any 2014 vaig començar un Diploma d’Estudis Avançats en Béns Arqueològics a l’Università di Sassari per especialitzar-me en Prehistòria mediterrània. A més, el 2015 he iniciat un màster en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya per aprendre a transmetre la cultura i la Història. Escric també al digital d’història Ab Origine i al meu blog personal, l’Esguard Històric.

Articles d’Adrià

Vaig estudiar Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. M’atreu particularment tot el que té a veure amb els països balcànics, els moviments socials, les qüestions nacionals i la diversitat lingüística. Podeu llegir el meu bloc Balcània, on parlo d’aquests temes i de molts més!

Articles de Josep Dorca

Sóc periodista i redactora de continguts digitals d’origen serbi. Em vaig llicenciar en Periodisme i Comunicació a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Belgrad (Sèrbia), i vaig realitzar el postgrau en Creativitat i Innovació: Estratègies, gestió i aplicacions interdisciplinàries (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona). No obstant això, en els últims anys em vaig centrar en temes balcànics, cosa que va culminar amb el meu reportatge El número de patrias yugoslavas en versos y recuerdos, premiat al Certamen Literari Francesc Candel de l’any 2013. Actualment col·laboro en una revista digital i gestiono el blog KARL MA (R) X FACTOR en Balcanes Occidentales. Més sobre mi a la pàgina web: Stasadurdic.com

Articles de l’Stasa

Em vaig graduar en història per la Universitat de Barcelona l’any 2013 amb un treball sobre les ambaixades diplomàtiques entre l’imperi persa safàvida i la monarquia hispànica. L’any 2015 vaig fer un màster a la Universitat Pompeu Fabra en el qual feia un seguiment de l’emigració turca iraniana a l’Índia als segles XVII-XVIII. Actualment, estic realitzant la meva tesi doctoral entre Barcelona i Teheran.

Marc Morató-Aragonés

Llicenciat en filologia catalana per la UIB. Especialista Universitari en història i cultura de les Illes Balears. Membre del col·lectiu Recerca, Grup d’estudi de la Guerra Civil i el Franquisme a les Illes Balears. He participat en la redacció del Diccionari de partits polítics de les Illes Balears (1900-2008).

Articles de Martí Janer

Doctora en Història Antiga (Assirologia) i chercheuse associée del laboratori Archéorient (Maison de L’Orient et de la Méditerranée – Université de Lyon 2). Tema de recerca: La vida quotidiana dels soldats al període paleobabilònic (ca. 2005-1595 a.n.e.). El meu temps lliure m’agrada dedicar-ho a difondre Història del Pròxim Orient antic.

Articles de Patricia Bou

Sóc llicenciat en Periodisme i en Història Contemporània, màster en Història Contemporània amb un treball sobre hooligans i guerres de secessió iugoslaves. Especialitzat en Història de l’est i Balcans, em dedico a la recerca històrica des de Belgrad, on visc des de fa anys. Col·laborador del CIDOB, el Grup de Recerca d’Història Actual de la UAB i diverses publicacions i pàgines web, actualment treballo en una tesi doctoral sobre el marxisme crític i la generació liberal a Iugoslàvia.

Articles de Jordi Cumplido

Estudiant del grau d’història, història de l’art i geografia a la Universitat Oberta de Catalunya. Interessat en la història contemporània, subcultures, conflictes socials, la política (també a l’esport) i sobretot la geopolítica. Aquest interès em va portar a fer un curs d’analista internacional al LISA Institute. Col·laborador del projecte xarxes per la transcripció de padrons.

Articles de David Alcaide

Historiador santboià, col·laborador del Museu de Sant Boi i de l’Arxiu Històric Municipal.

Articles de Roger