Sobre nosaltres

Som tres llicenciats en història als quals ens apassiona la divulgació històrica i les TIC. Si us voleu afegir a l’equip, teniu la porta oberta. A continuació teniu un petit extracte de qui som:

Jordi Bonvehí (Manresa, 1984): Sóc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Màster en curs sobre professorat en l’especialitat d’Història i Geografia. Documentalista a l’editorial Efadós i arxiver temporal al Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Manresa i Berga. Guia oficial a Manresa Turisme. Creador del bloc d’història local Històries Manresanes, premi al millor bloc cultural als Premis Bloc Catalunya 2011. Vocal de la junta del Centre d’Estudis del Bages. Membre fundador del portal de vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana HistoTube. Col·laborador de l’Associació Memòria i Història de Manresa. Coautor del llibre L’Espai Ateneu. Història de la Societat Ateneu i la Biblioteca Salvador Vives Casajuana (2015) i de L’Abans de Manresa. Recull gràfic 1960-1990 (2020). Des del novembre del 2015 fins a l’octubre del 2016 coordinador del projecte d’investigació Els viatgers a Manresa del Centre d’Estudis del Bages i present als Premis Recercat de Cultura 2017 de l’Institut Ramon Muntaner. També vaig col·laborar al projecte del Centre d’Estudis del Bages Apugem la Persiana (2018-2020), amb l’objectiu de recuperar de la història oral dels antics comerços tancats de la ciutat de Manresa.

Cèsar Sànchez (Terrassa, 1972- tot i que visc a Sabadell): Sóc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, especialització en antropologia. Treballo de Tècnic d’orientació laboral, àmbit en què m’he especialitzat com a tècnic de formació. En l’àmbit de la difusió històrica sóc impulsor i webmaster dels webs historiesdeuropa.cat i elprincipat.cat. Com a arqueòleg, he participat de diversos projectes d’excavacions i recerca històrica amb Dracma Arqueologia SCCL. He publicat articles a diversos mitjans com AbOrigine, La Fosbury o l’Europeu.cat, el Principat o l’IFPH-FIHP. Sóc soci de l’ANC, i he estat membre de l’Executiva Nacional de Plataforma per la Llengua. Sóc una persona inquieta pel que fa a l’associacionisme i l’activisme cultural. Actualment presideixo l’Associació Històries d’Europa dedicada a la divulgació històrica. Soc autor del llibre Història de Catalunya (2021) i coautor dels llibres Històries de l’Esport (2018) i Mentides de la Història (2019), publicats tots tres per l’editorial Omniabooks. També ha participat com a coautor del llibre Pseudohistòria contra Catalunya (Ed. Eumo, 2020).

Eugeni

Eugeni Junyent (Sabadell, 1970): Sóc llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Arqueòleg, delineant i tècnic informàtic, veig en la fotografia un camp de gran interès patrimonial i estètic. Col·laborador a la secció d’arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, i responsable de l’àrea tècnica de l’empresa Dracma Arqueologia SCCL entre els anys 2004 i 2009. He rebut formació en camps complementaris de l’arqueologia com la numismàtica antiga o l’egiptologia. He dirigit intervencions arqueològiques i col·laborat en estudis planimètrics i fotogràfics tant de jaciments arqueològics com d’elements patrimonials, així com d’edició gràfica de material de difusió, reportatges fotogràfics, creació i maquetació de CD-Rom interactius i restitucions tridimensionals de jaciments arqueològics. Coautor d’El vapor Buxeda Nou (Sabadell). Vapor i vaporistes (Quaderns d’Arqueologia del Museu d’Història de Sabadell) i La força del vapor a l’Eixampla de Sabadell. Empreses i entorn. Aquest darrer, en format CD-Rom interactiu.


Col·laboradors del projecte Històries d’Europa

Victor Vila Padró: Sóc un jove de Barcelona interessat per la cultura. Vaig estudiar Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona, el Màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona, i posteriorment el curs tècnic superior en Community Manager & Social Media a l’Institut Internacional del Màrqueting de Barcelona. Sóc una persona inquieta amb mil idees convivint dins el meu cap. Autor del blog Culturalment, que va néixer a finals del 2014 amb la voluntat d’apropar la Història i la Cultura a tothom i col·laborador d’Històries d’Europa des del 2015. Crec que aquesta és la clau per entendre la complexitat del món en el qual ens ha tocat viure.

Oriol Ribas Mulet: Vaig estudiar Filologia Eslava a la Universitat de Barcelona i Història a la Universitat de Girona, així com Llengua Russa a les Universitats de Sant Petersburg i Moscou. Gran apassionat de la Cultura i Història russes, he fet de traductor i intèrpret en diverses ocasions. Actualment em dedico al món del Turisme.

Adrià Mainar Scanu: Em vaig graduar en Història per la Universitat de Barcelona l’any 2013 amb una tesi sobre les teories entorn de la funció dels nurags i he realitzat diverses excavacions arqueològiques, entre les quals Mont’e Prama i Sant Jaume – Mas d’en Serrà. M’he interessat en l’estudi de les relacions entre Catalunya i Sardenya des de l’edat mitjana fins avui, les civilitzacions al marge del classicisme i les nacions oblidades. L’any 2014 vaig començar un Diploma d’Estudis Avançats en Béns Arqueològics a l’Università di Sassari per especialitzar-me en Prehistòria mediterrània. A més, el 2015 he iniciat un màster en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya per aprendre a transmetre la cultura i la Història. Escric també al digital d’història Ab Origine i al meu blog personal, l’Esguard Històric.

Josep Dorca: Vaig estudiar Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. M’atreu particularment tot el que té a veure amb els països balcànics, els moviments socials, les qüestions nacionals i la diversitat lingüística. Podeu llegir el meu bloc Balcània, on parlo d’aquests temes i de molts més!

Stasa Durdic: Sóc periodista i redactora de continguts digitals d’origen serbi. Em vaig llicenciar en Periodisme i Comunicació a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Belgrad (Sèrbia), i vaig realitzar el postgrau en Creativitat i Innovació: Estratègies, gestió i aplicacions interdisciplinàries (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona). No obstant això, en els últims anys em vaig centrar en temes balcànics, cosa que va culminar amb el meu reportatge El número de patrias yugoslavas en versos y recuerdos, premiat al Certamen Literari Francesc Candel de l’any 2013. Actualment col·laboro en una revista digital i gestiono el blog KARL MA (R) X FACTOR en Balcanes Occidentales. Més sobre mi a la pàgina web: Stasadurdic.com

Marc Morató-Aragonés: Em vaig graduar en història per la Universitat de Barcelona l’any 2013 amb un treball sobre les ambaixades diplomàtiques entre l’imperi persa safàvida i la monarquia hispànica. L’any 2015 vaig fer un màster a la Universitat Pompeu Fabra en el qual feia un seguiment de l’emigració turca iraniana a l’Índia als segles XVII-XVIII. Actualment estic realitzant la meva tesi doctoral entre Barcelona i Teheran.

Martí Janer Torrens: Llicenciat en filologia catalana per la UIB. Especialista Universitari en història i cultura de les Illes Balears. Membre del col·lectiu Recerca, Grup d’estudi de la Guerra Civil i el Franquisme a les Illes Balears. He participat en la redacció del Diccionari de partits polítics de les Illes Balears (1900-2008).

Patrícia Bou: PhD Candidate en Assiriologia (cotutela) a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Université Lumière Lyon 2 – Laboratoire Archéorient. Tema de recerca: La vida quotidiana dels soldats al període paleobabilònic (ca. 2005-1595 a.n.e.). El meu temps lliure m’agrada dedicar-ho a difondre Història del Pròxim Orient antic.

Jordi Cumplido: Sóc llicenciat en Periodisme i en Història Contemporània, màster en Història Contemporània amb un treball sobre hooligans i guerres de secessió iugoslaves. Especialitzat en Història de l’est i Balcans, em dedico a la recerca històrica des de Belgrad, on visc des de fa anys. Col·laborador del CIDOB, el Grup de Recerca d’Història Actual de la UAB i diverses publicacions i pàgines web, actualment treballo en una tesi doctoral sobre el marxisme crític i la generació liberal a Iugoslàvia.

David Alcaide: Estudiant del grau d’història, història de l’art i geografia a la Universitat Oberta de Catalunya. Interessat en la història contemporània, subcultures, conflictes socials, la política (també a l’esport) i sobretot la geopolítica. Aquest interès em va portar a fer un curs d’analista internacional al LISA Institute. Col·laborador del projecte xarxes per la transcripció de padrons.