Gràcies a Omniabooks ja podeu llegir en clàssic paper noves i antigues històries d’Europa, contextualitzades i ampliades.

Història de la societat és una col·lecció que vol fer difusió històrica des de la rigorositat i l’entreteniment, “aproximant-se als petits mons de vida, les zones grises i els nínxols de vida quotidiana” (1). No es tracta d’abandonar la història clàssica de palau, ni molt menys la visió global geoestratègica, sinó d’explicar conceptes sovint complexos a partir de la concreció en esdeveniments populars en un intent d’anar més enllà de l’explicació acadèmica de les estructures.

I és que el fet històric, tal com deia E.H. Carr (2), que vindria a ser la unitat mínima sobre la qual es treballa en història, no són, dit sia de pas, ni “interpretables” ni “manipulables”. Ni per extensió ho és la història com a disciplina. Els fets hi són, escrigui l’historiador sobre ells o no, i com deia Carr amb l’analogia de la muntanya: “perquè una muntanya sembli tenir formes diferents, segons els diferents angles de visió, no es pot deduir que no tingui una forma objectiva ni molt menys una infinitat de formes.”

En realitat, però, la història, tal com deia Pierre Vilar, és l’única ciència que és a la vegada global i dinàmica. Alguns autors radicals, fins i tot asseguren que “història social” ho és tot. Tot depèn del que s’interpreti per “societat”. Per tant, des de la difusió, el que intentarem és oferir la visió de la part de la muntanya amable, perquè tant l’aficionat a la història, com el lector curiós, trobi un camp base des d’on profunditzar.

Col·lecció Històries de la Societat

Nou llibre!

Molt aviat tindrem un nou llibre que podreu consultar en aquest espai.

Volem primerament, per això, agrair d’alguna manera els primers que vau comprar el nostre primer llibre d’Històries de l’Esport. Per això, podreu consultar abans que ningú, en brut, un tast del nou llibre.

Per accedir-hi, només heu de consultar al llibre la contrasenya. Sabem que, com en tot començament van haver errors, per exemple, al peu de foto de la pàgina 147 anomenem a un personatge amb el seu malnom, però mal escrit. Introdueix-la aquí i accedeix al contingut.


Història de l'Esport
Història de l’Esport. Més enllà dels rècords. OmniaBooks (2018)

Històries de l’Esport

Quan varen aparèixer els esports que coneixem actualment? Des de quan tenen normes? Quina relació varen tenir el nazisme, els estats soviètics i els occidentals o capitalistes amb l’esport? Des de quan la seguretat a les olimpíades és un maldecap? Per què les masses segueixen els seus equips o ídols arreu on vagin? Des de quan es dopen els esportistes? S’arreglen els resultats de partits i competicions? Aquí hi trobareu la resposta a aquestes i moltes preguntes més.

Aquest llibre, el primer de la col·lecció Història de la societat, més enllà d’historietes sobre reis i batalletes, vol acostar al lector aspectes que popularment i de forma errònia, no es relacionen amb la matèria històrica fora d’àmbits acadèmics. En aquest cas, tracta la pràctica esportiva, que afecta bona part de la societat. Ens apropem als orígens d’una àmplia diversitat d’esports i als seus significats a través del temps, especialment, l’estreta relació entre la política i l’esport.

Històries de l’esport. Més enllà dels rècords és un recull de textos entretinguts, adaptats a un estil formal amè que, amb les convenients ampliacions de context històric i antropològic, permeten al lector d’encaixar peces al  trencaclosques de la Història.

Podeu llegir una preview.


(1) Historia social y conciencia histórica, Per Jürgen Kocka, Jesús Millán, pàg. 65

(2) Què és la historia? E.H. Carr