La tomba de Carlemany, juntament amb les d’Alexandre o Moisès, són dels elements més cercats per estudiosos i arqueòlegs. Recentment, ha arribat indicis de casa nostra que podrien ajudar a resoldre l’enigma.

L’anàlisi de les restes d’un dels dos sarcòfags que allotja el museu de Montserrat ha donat com a resultat evidències d’un enterrament secundari. Això és un cos que no hi va ser originàriament enterrat, sinó que les restes hi foren dipositades posteriorment, després d’un primer tractament. El carboni 13, amb la tolerància oportuna, indica que les restes no serien de l’antic Egipte, sinó que es tracta d’un individu alt i corpulent, que hauria viscut a cavall entre els segles VIII i IX dC.

Aquesta cronologia, afegit a una inscripció que resa “Imperator Augustus”, a la màniga dreta de l’hàbit que vestia el difunt, aporten força possibilitats a què es tracti de la tomba de Carlemany, fill de Pipí el breu i Innocència de Laon i que regnà a bona part d’Europa.

Queden però encara peces per quadrar. Com va anar a parar a Montserrat el cos de l’emperador del Sacre Imperi Romanogermànic, mort a Aquisgrà el 2 d’abril de 742?

Sembla que la nostra muntanya màgica amaga encara molts secrets. A banda d’OVNIS i llegendes. Els experts apunten que davant els saquejos vikings els seus descendents optaren per enterrar-lo en un lloc més protegit de l’imperi carolingi.

L’investigador Bilbeny s’ha afanyat a descriure que Carlemany és possible que fos català, i que Guifré el Pilós, i per tant la dinastia del Casal de Barcelona, en fossin descendents directes. Si s’acabés de confirmar tots aquests extrems, els catalans podríem reclamar França com a territori propi.

Article anteriorEl nen amb una dent d’or
Proper articleQuè serà història el 2016?
Històries d'Europa som Cèsar Sànchez, Jordi Bonvehí i Eugeni Junyent, creadors i administradors del web i autors dels llibres.