Geacron és un atles històric universal interactiu, on podem trobar informació des del 3.000aC fins a l’actualitat. La navegació és simple, com qualsevol mapa pots acostar-te i allunyar-te. Amb la barra de sobre del mapa pots moure’t per la cronologia endavant i endarrere d’un any en un, de deu en deu o de cent en cent. També és útil cercar: per esdeveniment, ciutat o àrea.

Dalt a l’esquerra hi ha el botó d’accés a la cronologia respectiva a l’època que hagis triat. Atenció, els més i menys dels símbols ens indiquen el marc cronològic, pel que si piquem a “menys” els anys de després de la nostra era vénen cap a l’actualitat, i els d’abans de la nostra era, van enrere. I si es tria “més”, el marc cronològic s’estreny i tendeix a acostar-se, pel que ofereix més detall.

Captura de la part de cronologia. Mostra imatge quan passes per sobre amb el ratolí.
Captura de la part de cronologia. Mostra imatge quan passes per sobre amb el ratolí.

El web s’ofereix en 6 idiomes, disposa de cerca per repositori i per època cronològica. És ideal per una primera cerca geogràfica, especialment per etapes educatives obligatòries, o simplement per curiositat. Tota la informació està enllaçada, els esdeveniments històrics principals i les ciutats, tant en el mapa com a la cronologia, amb l’entrada respectiva de Viquipèdia, el que ofereix una ampliació d’informació.

Funciona bé amb totes les plataformes i navegadors, tot i que no és responsive. Pegues seria que ofereix poc detall d’esdeveniments concrets, no és com un atles estàndard ple de fletxes, colors i anys. Hi ha poca informació directament als mapes. Amb tot, és una feina considerable que mereix una consideració.

Deixa aquí el teu comentari

Loading Facebook Comments ...