Geacron és un atles històric universal interactiu, on podem trobar informació des del 3000 aC fins a l’actualitat. La navegació és simple, com qualsevol mapa pots acostar-te i allunyar-te. Amb la barra de sobre del mapa pots moure’t per la cronologia endavant i endarrere d’un any en un, de deu en deu o de cent en cent. També és útil cercar: per esdeveniment, ciutat o àrea.

Dalt a l’esquerra hi ha el botó d’accés a la cronologia respectiva a l’època que hagis triat. Atenció, els més i menys dels símbols ens indiquen el marc cronològic, pel que si piquem a “menys” els anys de després de la nostra era vénen cap a l’actualitat, i els d’abans de la nostra era, van enrere. I si es tria “més”, el marc cronològic s’estreny i tendeix a acostar-se, pel que ofereix més detall.

Captura de la part de cronologia. Mostra imatge quan passes per sobre amb el ratolí.
Captura de la part de cronologia. Mostra imatge quan passes per sobre amb el ratolí.

El web s’ofereix en 6 idiomes, disposa de cerca per repositori i per època cronològica. És ideal per una primera cerca geogràfica, especialment per etapes educatives obligatòries, o simplement per curiositat. Tota la informació està enllaçada, els esdeveniments històrics principals i les ciutats, tant en el mapa com a la cronologia, amb l’entrada respectiva de Viquipèdia, el que ofereix una ampliació d’informació.

Funciona bé amb totes les plataformes i navegadors, tot i que no és responsive. Pegues seria que ofereix poc detall d’esdeveniments concrets, no és com un atles estàndard ple de fletxes, colors i anys. Hi ha poca informació directament als mapes. Amb tot, és una feina considerable que mereix una consideració.

World History Maps & Timelines

Interactive World History Atlas since 3000 BC Follow us World History Maps & Timelines. Kingdoms, Battles, Expeditions. Comparative History, Political, Military, Art, Science, Literature, Religion, Philosophy. Maps based on vector database. Advertise

Article anteriorEls inicis del feixisme italià (II)
Proper articleEl bosc de Katyn i les 22.000 bales que ningú no va escoltar
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Difusor històric. Cofundador del portal "Històries d'Europa" l'any 2013 juntament amb Jordi Bonvehí. Administrador del portal digital d'història "ElPrincipat.cat". Autor dels llibres "Història de Catalunya"(2021), Coautor de "Pseudohistòria Contra Catalunya"(2020), Coautor de "Mentides de la Història"(2019) i "Històries de l'Esport" (2018).