La web Executed Today és ideal per començar a fer-se un llibre de l’estil “el dia que vas néixer”. És un blog immens, que endreça cronològicament les execucions en llarg de la història en forma d’efemèrides i inclou una mini biografia de l’executat. A sota de cada entrada hi trobareu, si n’hi ha, enllaços a més execucions que es produïssin el mateix dia d’altres anys.

Per navegar, si d’entrada no apareix, cliqueu sobre l’encapçalament de l’article que hi hagi i sortirà a sobre un endarrere i endavant, dia per dia. El més fàcil és cercar a la barra lateral dreta, per mesos, que carregarà a la mateixa pàgina totes les entrades d’un mes. Però si seleccioneu mesos dels diferents anys en què s’hi han fet entrades, veureu que són diferents. Això passa perquè el calendari està endreçat per entrades (en format blog), pel que no es pot cercar per anys. Una llàstima.

Per últim podeu cercar pel típic “search”, però si li introduïu un any, els resultats no són gens fiables. Per als morbosos totals, el més impressionant és cercar pel munt de formes d’execució que existeixen. Hi ha un menú desplegable i tot. Al blog s’hi poden fer comentaris i de vegades n’hi ha d’interessant i tot, que aporten més informació o enllaços a documents rellevants.

La llàstima és que no sigui una base de dades, sinó un blog. El pitjor de tot és que, estranyament, malgrat ser un wordpress, no és responsive, pel que fa a de molt mala consulta als dispositius mòbils.

ExecutedToday.com

Youth With Executioner by Nuremberg native Albrecht Dürer … although it’s dated to 1493, which was during a period of several years when Dürer worked abroad. November 13 [1617].

Article anteriorQuan un cop d’estat esdevé una revolució (I)
Proper articleEl misteri de Christopher Marlowe i Shakespeare
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Difusor històric. Cofundador del portal "Històries d'Europa" l'any 2013 juntament amb Jordi Bonvehí. Administrador del portal digital d'història "ElPrincipat.cat". Autor dels llibres "Història de Catalunya"(2021), Coautor de "Pseudohistòria Contra Catalunya"(2020), Coautor de "Mentides de la Història"(2019) i "Històries de l'Esport" (2018).