Histography és una cronologia consultable gratuïtament que abasta des del Bing-Bang, fa uns 14 bilions d’anys (milió amunt milió avall), fins al dia d’avui. Si algú coneix alguna altra cronologia que pugui fer-li ombra, que ens ho digui i rectificarem el títol.

A la pàgina d’informació sobre el projecte s’hi explica la clau: la informació l’agafa de Wikipedia. Es tracta d’un projecte de final de carrera i el seu èxit ha estat aclaparador, especialment per la seva interfície. Les animacions i captures que fa d’imatge són molt atractives, així com la barra d’any de desplaçament i el moviment dels punts que representen entrades.

La navegació és molt intuïtiva. A sota hi ha la barra de selecció, que podeu limitar pel començament i pel final i quan us hi acosteu, es desplega una preselecció cronològica per etapes. A l’esquerra i dividit en dos hi ha a dalt, el període en anys, mil·lennis o dècades i a sota, diferents ítems per seleccions, com drets de les dones, guerres, política o art. Hi ha més categories que no es veuen, us hi heu de desplaçar. A la part central, cada puntet dels que es concentrés és un ítem, si ens hi posem al damunt, es desplega una etiqueta amb els recursos disponibles: article de Wikipedia, si hi ha vídeo, i una cosa molt útil que són altres entrades relacionades.

Si que té una pega, és que jo ho he consultat amb Chrome, i no ho he pogut fer amb altres navegadors. Amb Safari sí. Que gaudiu d’una autèntica perspectiva de la història!

Histography – Timeline of History

Welcome to Histography where every dot is a historic event from wikipedia You are now viewing history from 1600 – 2000Resize the bottom bar to view any time period or era This screen will show you selected events throughout history Scroll through the events on the left The more you move, the further you will delve into history Discover Handpicked Stories from The Entire History Every Historical Event

Article anteriorARCA, el repositori de revistes històriques catalanes
Proper articleArchive, la biblioteca d’accés universal
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Difusor històric. Cofundador del portal "Històries d'Europa" l'any 2013 juntament amb Jordi Bonvehí. Administrador del portal digital d'història "ElPrincipat.cat". Autor dels llibres "Història de Catalunya"(2021), Coautor de "Pseudohistòria Contra Catalunya"(2020), Coautor de "Mentides de la Història"(2019) i "Històries de l'Esport" (2018).