Histography és una cronologia consultable gratuïtament que abasta des del Bing-Bang, fa uns 14 bilions d’anys (milió amunt milió avall), fins al dia d’avui. Si algú coneix alguna altra cronologia que pugui fer-li ombra, que ens ho digui i rectificarem el títol.

Ala pàgina d’informació sobre el projecte s’hi explica la clau: la informació l’agafa de Wiquipedia. Es tracta d’un projecte de final de carrera i el seu èxit ha estat aclaparador, especialment per la seva interfície. Les animacions i captures que fa d’imatge són molt atractives, així com la barra d’any de desplaçament i el moviment dels punts que representen entrades.

La navegació és molt intuïtiva. A sota hi ha la barra de selecció, que podeu limitar pel començament i pel final i quan us hi acosteu, es desplega una preselecció cronològica per etapes. A l’esquerra i dividit en dos hi ha a dalt, el període en anys, mil·lennis o dècades i a sota, diferents ítems per seleccions, com drets de les dones, guerres, política o art. Hi ha més categories que no es veuen, us hi heu de desplaçar. A la part central, cada puntet dels que es concentres és un ítem, si ens hi posem al damunt, es desplega una etiqueta amb el recursos disponibles: article de wiquipèdia, si hi ha vídeo, i una cosa molt útil que són altres entrades relacionades.

Si que té una pega, és que jo ho he consultat amb Chome, i no ho he pogut fer amb d’altres navegadors. Amb Safari sí. Que gaudiu d’una autèntica perspectiva de la història!

Deixa aquí el teu comentari

Loading Facebook Comments ...