Amb les inicials en Alemany DSDD (Datenbank und Suchmaschine für direkte Demokratie) podeu cercar en aquesta pàgina de democràcia directa tots els referèndums i plebiscits del món des de 1791. Pel que es converteix en una eina imprescindible per analitzar i il·lustrar situacions polítiques.

Està en alemany, sí, molt observadors, però Keine Panik. Simplement aneu als dos espais de l’esquerra i entreu algun element de cerca: Gebiet (Àrea o regió), per exemple “Katalonien”, i premeu el botonet de “Suchen”. Si voleu afinar més encara la cerca, podeu fer servir l’altre espai de sota que posa “Thema” (cal traduir? ;D), aquí per exemple podeu provar amb “Unabhängigkeit“, a veure què passa. I si encara voleu afinar més, doncs podeu fer servir els anys: “des de”, “fins a”.

Model de resultat del referèndum d'independència del 2014 al Friul... vinga... tots a buscar on és això ;D, a Itàlia.
Model de resultat del referèndum d’independència del 2014 al Friuli… vinga… tots a buscar on és això ;D, a Itàlia.

Finalment podeu seleccionar com voleu que us mostri els resultats, si els més nous o els més antics a dalt. I a sota de tot, els enllaços, són per si simplement voleu fer una cerca a maneta. Surt tot el llistat i prou.

Potser us serà útil per consultar aquest recurs aquest llistat dels estats del món en alemany. Pel que fa als resultats d’una consulta. Teniu de dalt a baix, el lloc, la data, el tema, el tipus de pregunta (per exemple en aquest cas era una tancada de “Sí o No”), qui organitza i si és oficial, i Ergebnis (Resultat). El resultat està clar, primer el percentatge de població que ha participat (en aquest cas molt baix), seguit dels resultats. En aquest cas va guanyar el SI amb un 85,30%, però amb una participació de pena, pobrets.

Finalment teniu la font d’informació, comentaris i darrera actualització. Espero que el gaudiu. Vinga, ja podeu anar a mirar si surt la nostra consulta!

Datenbank und Suchmaschine für direkte Demokratie

Datenbank und Suchmaschine für direkte Demokratie mit allen Volksabstimmungen (Referenden, Plebisziten) auf nationaler Ebene seit 1790

Article anteriorGallica, milions de documents en línia
Proper articleARCA, el repositori de revistes històriques catalanes
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Difusor històric. Cofundador del portal "Històries d'Europa" l'any 2013 juntament amb Jordi Bonvehí. Administrador del portal digital d'història "ElPrincipat.cat". Autor dels llibres "Història de Catalunya"(2021), Coautor de "Pseudohistòria Contra Catalunya"(2020), Coautor de "Mentides de la Història"(2019) i "Històries de l'Esport" (2018).