Benvolguts seguidors, com aquell que diu ja fa un any que vam començar l’aventura d’explicar històries mitjançant Històries d’Europa d’una forma entretinguda i per a tothom. En aquest espai de temps hem anat incorporant tot  de millores al web, des del domini, fins la inclusió de més imatges i treballem amb la inclusió amb les xarxes socials i la gestió d’usuaris que permet de forma fàcil accedir a fer comentaris. També ens hem preocupat per la navegació pel web, de forma que ara sempre hi ha articles relacionats i es pot navegar per pàgines de més nova a a més antiga. És una tasca voluntària que esperem anar ampliant i treballant amb els ànims que ens doneu els qui ens llegiu al web o ens seguiu a les xarxes socials. Us fem un resum del més llegit.

Amb tot tenim molts reptes pendents, un d’ells, el principal, la participació. Tan a nivell de comentaris, com suggeriments, com en les xarxes socials, com donant-vos d’alta com a usuari per poder escriure els vostres articles, la veritat és que podem millorar força, tot  i que no depèn únicament de nosaltres. Estem oberts a tot tipus de col·laboració, i en aquest temps hem consolidat col·laboració amb d’altres llocs, com amb la revista La Fosbury, o amb articles personals nostres a portals com El Principat. Aquesta línia de col·laboració amb d’altres mitjans de comunicació també la tenim oberta. Properament, també tenim preparada la possibilitat d’oferir xerrades per explicar la nostra experiència, d’on traiem les fons a Internet, o com organitzem el treball col·laboratiu.

Hem passat fa uns mesos ja dels 100 articles, i van activar un qüestionari per conèixer la vostra opinió. N’hem rebut força de respostes, però ens agradaria rebre moltes més! A hores d’ara  el que si us podem oferir és un resum del més llegit i del que ha generat més interès durant aquest primer any d’Històries d’Europa.

En general, podem dir que els temes que més interessen als nostres lectors són els que fan referència a la Segona Guerra Mundial, seguits de prop pels que fan referència a temes sobre la història del nostre país, que dit sia de pas, no són el nostre objectiu principal, i en tercer lloc temes gens tractats al nostre país:

  • L’article més llegit al nostre web ha estat un del Jordi Bonvehí sobre el Porraimos, el genocidi dels gitanos europeus.
  • L’entrada més llegida el mateix dia de la seva publicació va ser no fa gaire,  l’article sobre el punt Charlie a Berlín amb 148 lectures en un sol dia.
  • El segon article més llegit ja és de temàtica més “de casa”, sobre la mentida del Reis catòlics,  de  Cèsar Sànchez.

Pel que fa a les xarxes, la tendència és molt d’imatge, algunes de les fotos que hem penjat que no eren nostres són les que han tingut més èxit. Però d’articles:

  • El més llegit ha estat també el del Porraimos, seguit del primer de la saga de mentides històriques, sobre les falses bombes de fusta a Berlín,  i en tercer lloc l’article sobre els 100 primers articles, tots dos aquests de Cèsar.

Pel que fa al perfil dels nostres seguidors, és bàsicament de parla catalana, però sense menystenir una quarta part de castellanoparlants i una petita proporció de representants de 6 estats diferents, bàsicament europeus, i principalment britànics.

Des d’aquest racó de món que són els Països Catalans un forta abraçada a tots els qui feu possible Històries d’Europa . Us avisem que amb l’any nou ens posarem les piles amb un nou disseny més potent i esperem també poder oferir-vos noves notícies sobre la difusió de la història del nostre continent en la nostra llengua.

Moltes gràcies a tothom qui ens llegiu!

Si us ha agradat algun article d’històries, sobretot compartiu-lo a les xarxes socials i doneu-nos a conèixer!

Article anteriorAna Pauker, la comunista més famosa del món
Proper articleÉs un ocell, un avió? No!, una javelina basca!
Històries d'Europa som Cèsar Sànchez, Jordi Bonvehí i Eugeni Junyent, creadors i administradors del web i autors dels llibres.