Wagony kupione z Halle w 1997 r. Fotografia: https://www.wikiwand.com/

Hi ha ciutats europees amb una història molt convulsa que, al llarg de la història, han canviat de nom per diversos motius, generalment la conquesta per part d’alguna potència. Us proposem a veure si sou capaços de relacionar els noms històrics amb els actuals.

Tens tres minuts per respondre, pots saltar a la següent si una no la saps i pots repetir el test tantes vegades com vulguis. Com sempre, s’accepten comentaris i suggeriments només recordeu que heu d’estar registrats per poder comentar. Prem a “Comença el test” per començar. Que us ho passeu bé!

Ciutats europees i els seus noms a la història

Força ciutats europees han canviat el seu nom històric, el que de vegades porta a confusió. Per uns esdeveniment es fa servir una forma i per d’altres l’actual. Us posem 10 exemples i us proposem que els relacioneu.

 

Article anteriorEl Charlie més famós
Proper articleLa batalla dels tres calendaris
Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Difusor històric. Cofundador del portal "Històries d'Europa" l'any 2013 juntament amb Jordi Bonvehí. Administrador del portal digital d'història "ElPrincipat.cat". Autor dels llibres "Història de Catalunya"(2021), Coautor de "Pseudohistòria Contra Catalunya"(2020), Coautor de "Mentides de la Història"(2019) i "Històries de l'Esport" (2018).