Inici Projecte Històries d’Europa

Projecte Històries d’Europa

El web divulgatiu d’Històries d’Europa vol difondre en llengua catalana el coneixement del nostre continent de forma fàcil i entretinguda. Partim de la idea que per saber on anem, hem de conèixer d’on venim. Considerem que la història és imprescindible per comprendre el món en què vivim, per això el bloc està fet, però sobretot, pensat en la nostra llengua. Una de les mancances de la nostra cultura és que no tenim eines per interpretar el nostre entorn en la nostra llengua, i de rebot, la llengua que se’ns imposa ens limita aquest coneixement europeu.

El nostre web impulsa el projecte de l’Associació Històries d’Europa, que té la finalitat de promocionar la divulgació de la història.

El projecte va començar com un complement a un llibre que estàvem escrivint. Per donar sortida a tot allò paral·lel que consideràvem no principal pel llibre. Finalment, el llibre, una Història d’Alemanya, està escrit, però inèdit, perquè encara no ha sortit l’editorial que es llenci a fer la seva feina. I el web ha seguit endavant, esperem que per molt de temps, davant la bona acollida.

Les històries que expliquem estan redactades de forma planera, intentant lligar-les amb temes actuals. Intentem projectar una idea d’Europa més enllà dels tòpics. Donem preferència a la història social i utilitzem alguns fets concrets per explicar d’altres més generals.

El projecte Històries d’Europa és obert a la participació de tothom qui vulgui. Si tens cap història relacionada amb Europa que vulguis publicar, aquest és el teu lloc, només ens has d’escriure un mail i fer-nos la proposta. També estem oberts a col·laboracions amb d’altres projectes de divulgació.

El web Històries d’Europa és un projecte sota llicència Creative Commons que permet la difusió, sense modificar, dels nostres articles, sempre i quan s’identifiqui la font. Per això agrairem que si difoneu algun article, que inclogueu un enllaç a la nostra pàgina. I si ens ho dieu que ho heu fet, fins i tot us farem publicitat a les xarxes socials!

L’opinió, si n’hi ha, l’estil i la tendència d’Històries d’Europa s’expressa en els articles signats per historiesdeuropa. Aquests són els articles publicats indistintament per Cèsar Sànchez i Jordi Bonvehí. Els nostres col·laboradors tenen completa llibertat per escriure sobre el que vulguin, sempre que respectin les pautes d’estil i qualitat que fem arribar a tothom qui ho sol·licita.