Histography és una cronologia consultable gratuïtament que abasta des del Bing-Bang, fa uns 14 bilions d’anys (milió amunt milió avall), fins al dia d’avui. Si algú coneix alguna altra cronologia que pugui fer-li ombra, que ens ho digui i rectificarem el títol.

Ala pàgina d’informació sobre el projecte s’hi explica la clau: la informació l’agafa de Wiquipedia. Es tracta d’un projecte de final de carrera i el seu èxit ha estat aclaparador, especialment per la seva interfície. Les animacions i captures que fa d’imatge són molt atractives, així com la barra d’any de desplaçament i el moviment dels punts que representen entrades.

La navegació és molt intuïtiva. A sota hi ha la barra de selecció, que podeu limitar pel començament i pel final i quan us hi acosteu, es desplega una preselecció cronològica per etapes. A l’esquerra i dividit en dos hi ha a dalt, el període en anys, mil·lennis o dècades i a sota, diferents ítems per seleccions, com drets de les dones, guerres, política o art. Hi ha més categories que no es veuen, us hi heu de desplaçar. A la part central, cada puntet dels que es concentres és un ítem, si ens hi posem al damunt, es desplega una etiqueta amb el recursos disponibles: article de wiquipèdia, si hi ha vídeo, i una cosa molt útil que són altres entrades relacionades.

Si que té una pega, és que jo ho he consultat amb Chome, i no ho he pogut fer amb d’altres navegadors. Amb Safari sí. Que gaudiu d’una autèntica perspectiva de la història!

Loading Facebook Comments ...

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here